Farro Pilaf – Besteed met centen

Farro Pilaf is een heerlijke afwisseling van een traditionele rijstpilaf met een nootachtige textuur en veel smaak!

Pilaf is een aanvulling op allerlei soorten eiwitten, van kip en rundvlees tot varkensvlees; het staat zelfs op zichzelf als een stevig vegetarisch voorgerecht.

close-up van Farro Pilaf met noten en garnituur bovenop

Wat is Pilaf?

We houden van allerlei soorten gezonde granen en delen graag nieuwe en interessante recepten voor granen buiten de typische witte rijst, bruine rijst of quinoa.

Farro, ook bekend als emmertarwe, is een oeroude tarwekorrel met een unieke, taaie textuur en een nootachtige smaak. Het is een gezond volkoren graan boordevol vezels en vitamines, en een uitstekend alternatief voor pastasalades.

  • Net als gerst, houdt farro het goed in soepen en stoofschotels en wordt het heerlijk koud geserveerd in een salade.
  • Het is geweldig warm of warm geserveerd, maar we houden ook van overgebleven farro met groenten en dressing als salade.
  • We houden het simpel, maar voeg gerust je favoriete smaken toe, zoals paddenstoelen of extra kruiden.

ingrediënten om Farro Pilaf te maken

Ingrediënten

De term “pilaf” betekent elk graan dat wordt gekookt met bouillon en een assortiment groenten en kruiden.

KORRELS Onze Farro Pilaf wordt gekookt met een beetje orzo voor extra textuur en contrast. Orzo is een kleine, zachte pasta van rijstformaat.

BOUILLON Voor het gemak kan kippenbouillon uit een doos komen, maar voel je vrij om zelfgemaakte kippenbouillon te gebruiken als je die bij de hand hebt.

GROENTEN & KRUIDEN Geraspte wortels en een handvol hartige kruiden en specerijen geven onze Farro Pilaf alle juiste smaken.

Variaties

We voegen ook graag kleurrijke groenten toe zoals gehakte broccoli of bloemkool, gesneden champignons, erwten en zelfs zongedroogde tomaten.

Hoe Farro Pilaf te maken

Farro Pilaf is net zo eenvoudig te maken als 1, 2, 3!

  1. Fruit ui en knoflook in boter. Voeg farro & orzo, bouillon en wortels toe.
  2. Sudderen per recept hieronder, totdat vloeistof is opgenomen en farro zacht is.
  3. Laat rusten, pluis met een vork en roer amandelen, gehakte peterselie en zout erdoor.

ingrediënten in kommen en pot om Farro Pilaf te maken

Farro Pilaf in een Instant Pot

  1. Zet de instantpan om te sauteren, kook ui en knoflook in boter tot ze zacht zijn. Voeg Farro & orzo toe, roosteer tot de korrels lichtbruin en nootachtig ruiken, ongeveer 6 minuten.
  2. Voeg bouillon en geraspte wortels toe. Zet het deksel vast en zet het 4 minuten in de handmatige modus (hoge druk).
  3. Stoom met natuurlijke afgifte gedurende ongeveer 12 tot 15 minuten. Open het deksel en voeg amandelen en peterselie toe. Laat pilaf ongeveer 5 minuten rusten, pluis met een vork en serveer onmiddellijk.

Trucs voor perfecte pilaf

  • Spoel farro grondig af voor gebruik – net als droge bonen kunnen kleine stukjes vuil in de zak terechtkomen.
  • Rooster amandelen in een sauteerpan voordat u ze aan de pilaf toevoegt. Door noten te roosteren wordt hun smaak intenser en wordt een deel van hun natuurlijke olie verbrand, zodat ze knapperig blijven!
  • Door farro in de pan te koken of te roosteren voordat u andere ingrediënten toevoegt, wordt de smaak intenser.

bovenaanzicht van gekookte Farro Pilaf in de pot

Restjes

Bewaar Farro Pilaf in een luchtdichte verpakking in de koelkast en het gaat ongeveer 5 dagen mee. Opwarmen in de magnetron.

Restjes kunnen worden toegevoegd aan een soep of een stoofpot of worden gemengd met een zak groentemix voor een heel nieuw bijgerecht!

En als koude salade, serveer op een bedje van groenten, of stop het in een pitabroodje met wat van onze Tzatziki Komkommer Yoghurt Dip.

Wat te serveren met Farro Pilaf

Vond je deze Farro Pilaf leuk? Zorg ervoor dat u hieronder een beoordeling en een opmerking achterlaat!

Farro Pilaf

Farro Pilaf is een eenvoudig, smaakvol gerecht dat een aanvulling is op alle soorten eiwitvoorgerechten zoals kip, rundvlees en varkensvlees!

Volg Spend with Pennies op Pinterest

  • Spoel farro af onder koud water en laat uitlekken.

  • Smelt boter in een middelgrote pan. Voeg ui en knoflook toe en kook tot ze zacht zijn, ongeveer 3 minuten.

  • Voeg farro en orzo toe en kook tot ze lichtbruin en nootachtig ruikt, ongeveer 6 minuten.

  • Voeg bouillon en wortels toe.

  • Breng aan de kook, dek af en zet het vuur laag en laat het 30-35 minuten sudderen of tot het vocht is opgenomen en de farro gaar is.

  • Haal van het vuur en dek af. Rust 5 minuten.

  • Pluis met een vork en roer de amandelen, peterselie en zout erdoor.

Calorieën: 273, Koolhydraten: 42g, Eiwit: 7g, Dik: 9g, Verzadigd vet: 4g, Trans vet: 1g, Cholesterol: 15mg, Natrium: 510mg, Kalium: 310mg, Vezel: 7g, Suiker: 2g, Vitamine A: 1607IE, Vitamine C: 12mg, Calcium: 44mg, Ijzer: 2mg

(De verstrekte voedingsinformatie is een schatting en kan variëren op basis van kookmethoden en gebruikte ingrediënten.)

Trefwoord Farro, Farro Pilaf, Hoe Farro Pilaf, Pilaf te maken

Cursus Bijgerecht

Keuken Amerikaans

close-up van vergulde Farro Pilaf met schrijven
kookte Farro Pilaf in de pot met schrijven
close-up van Farro Pilaf met een titel
ingrediënten om Farro Pilaf te maken met een schaal en een titel

CreditSource link

Cornette-Saintcyr
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart