Red Sangria is een heel gemakkelijke, verfrissende, fruitige wijndrank om een zomers feest of maaltijd mee te beginnen!
Geladen met vers fruit, wil je het serveren in een heldere kruik om de juweelkleuren van citrus, appels en de zoete mix van wijn, cognac, sap, triple sec en sprankelende sodawater te bewonderen! Het is de onmisbare drank van de zomer, in slechts twee eenvoudige stappen.
Wat is Sangria?
Sangria, die teruggaat tot de 18e eeuw in Spanje en Portugal, is een fruitpunch op basis van rode wijn bezaaid met verschillende plakjes fruit.
- Sangria is kleurrijk voor de zomer en superfruitig!
- Het is zo gemakkelijk om een kan rode of witte sangria door elkaar te halen voor een zomerse BBQ.
- Het is in slechts twee eenvoudige stappen klaar om van te genieten en het is het beste van tevoren gemaakt, dus het is perfect om aan gasten te serveren!
Het gaat geweldig met tapas (Spaanse kleine borden) en ander voedsel met een krachtige smaak vanwege de lichte en verfrissende smaak!
Ingrediënten en variaties
WIJN Je hebt geen dure fles wijn nodig om sangria te maken. Onze favorieten zijn Spaanse wijnen zoals Grenache of zelfs een Pinot Noir of Malbec. De waarheid is, gebruik wat je hebt en het werkt prima – je hoeft niet veel uit te geven!
FRUIT Kies felgekleurde citrusvruchten en appels, of dunne perzikpartjes.
SAP & ZOETSTOF Zoet met sinaasappelsap of grapefruitsap en eenvoudige siroop.
LIKEUR Brandewijn en triple sec zijn toegevoegd voor een vleugje smaak.
BUBBLY Zodra de Sangria klaar is om te serveren, bedek je elk glas met sodawater of gearomatiseerde frisdrank.
Hoe maak je rode sangria
Rode sangria komt zo eenvoudig samen als 1, 2, 3!
- Fruit in plakjes; opzij zetten.
- Combineer de resterende ingrediënten per recept hieronder in een kruik en fruit toevoegen.
- Koel minstens een uur. Giet in glazen en voeg frisdrank toe voor het serveren.
tips & trucs
- Voor het beste resultaat rol je citroenen en limoenen op een snijplank, zodat er meer sap vrijkomt als ze worden geperst.
- Om bereidingstijd te besparen en sangria snel af te koelen, doe je het in een bevroren zak met gemengd fruit.
- Rijg druiven of kersen aan houten spiesjes en doe ze in elk glas als een kleurrijke, eetbare garnering!
Zoveel zomerdrankjes!
Heb je genoten van deze rode sangria? Zorg ervoor dat u hieronder een beoordeling en een opmerking achterlaat!
Rode Sangria
Kleurrijk, helder en verfrissend, deze rode sangria is een fruitig drankje waarvan je niet wist dat je het nodig had!
Pers een citroen en een limoen uit. Snijd het resterende fruit in plakjes.
Meng in een grote kan rode wijn, limoensap, citroensap, sinaasappelsap, cognac, eenvoudige siroop, triple sec en gesneden fruit.
Zet minstens 1 uur in de koelkast.
Vul voor het serveren een glas met ijs en vul ⅔ van de weg met sangria. Top met frisdrank zoals gewenst.
Calorieën: 401, Koolhydraten: 45g, Eiwit: 1g, Dik: 1g, Verzadigd vet: 1g, Natrium: 48mg, Kalium: 521mg, Vezel: 4g, Suiker: 33g, Vitamine A: 183IE, Vitamine C: 68mg, Calcium: 59mg, Ijzer: 2mg
(De verstrekte voedingsinformatie is een schatting en kan variëren op basis van kookmethoden en gebruikte ingrediënten.)
Trefwoord Beste rode sangria, hoe je rode sangria, rode sangria, rode sangria maakt
Cursus Drank, Drank, Drankjes
Keuken Amerikaans, Spaans
CreditSource link