Krokante bloemkoolvleugels zijn heerlijk als tussendoortje of bijgerecht!
Bloemkool is gepaneerd in een krokant jasje en is perfect om in te dippen of te dunken! Gooi deze bloemkoolvleugels door je favoriete buffelsaus, honingknoflook, teriyakisaus of welke dip dan ook!
Wat zijn bloemkoolvleugels?
Bloemkoolvleugels zijn niet echt vleugels helemaal. De naam komt van de smaak in de saus die typisch wordt gebruikt voor buffelvleugels.
- Bloemkoolvleugels zijn een gezonder, vegetarisch alternatief voor kippenvleugels.
- Gebakken in de oven of gekookt in de lucht frituur, bloemkoolvleugels kunnen op elke gewenste manier worden gekruid!
- Met zoveel keuzes voor het onderdompelen van sauzen, kan iedereen zijn snacks zelf maken!
Ingrediënten en variaties
VERSE BLOEMKOOL Bloemkool wordt ondergedompeld in een licht gekruid beslag, in een paneermeel gegooid en vervolgens tot knapperige perfectie gebakken!
BESLAG Een beslag van bloem en melk met kruiden voegt een geweldige laag toe (en helpt het paneermeel te kleven).
BROOD Panko voegt crunch toe en gekruide broodkruimels voegen smaak toe en zorgt ervoor dat alles gelijkmatig is bedekt.
SAUS Gebruik ons zelfgemaakte recept voor buffelsaus of probeer je favoriet van honingknoflook tot zout en peper!
Hoe bloemkoolvleugels te maken
Bloemkoolvleugels zijn zo eenvoudig als 1, 2, 3!
- Maak beslag en gooi de voorbereide bloemkool totdat alle stukjes bedekt zijn. Giet de bloemkool af.
- Gooi stukjes bloemkool in paneermeel.
- Bak of bak in de lucht tot de bloemkoolstukjes gaar zijn en de buitenkant knapperig. Heet opdienen.
PRO TIP: Doe paneermeel in een zak met ritssluiting ter grootte van een gallon en schud de bloemkool totdat alle stukjes bedekt zijn.
Dipsauzen voor Bloemkoolvleugels
Heb je deze gebakken bloemkoolvleugels gemaakt? Zorg ervoor dat u hieronder een beoordeling en een opmerking achterlaat!
Gebakken Bloemkoolvleugels
Deze gebakken bloemkoolvleugels zijn de gezonde versie van een publiekslieveling!
Verwarm de oven voor op 450 ° F (of zie de instructies voor de Air Fryer in de opmerkingen).
Snijd bloemkool in hapklare stukjes.
Combineer alle ingrediënten voor het beslag in een grote kom en klop tot een gladde massa. Voeg bloemkool toe en meng goed.
Giet de bloemkool in een grote zeef en laat 5 minuten staan, laat het overtollige beslag eraf druipen. Roer de bloemkool voorzichtig door het paneermeelmengsel.
Leg ze op een met bakpapier beklede pan en bak 15 minuten. Draai de bloemkool om en kook 8-10 minuten of tot de bloemkool zacht en knapperig is en de coating knapperig.
Gooi desgewenst caulfilower met de helft van de saus voor het serveren (ik dompel het liever in om het knapperig te houden).
Serveer met de resterende saus om in te dippen.
Verwarm heteluchtfriteuse voor op 350 ° F. Kook bloemkool gedurende 5 minuten. Verhoog het vuur tot 400 ° F en kook nog eens 5-7 minuten of tot de bloemkool zacht is van binnen en knapperig van buiten. Gooi desgewenst met saus en kook nog eens 2-3 minuten.
Saus opties
Deze bloemkoolvleugels kunnen worden gegooid in buffelsaus, honing-knoflooksaus, parmezaanse knoflookboter of zelfs in zout- en peperstijl.
Door saus toe te voegen wordt het knapperige laagje zachter. Zorg ervoor dat je de bloemkool goed door elkaar gooit en niet doorweekt. Optioneel kan bloemkool worden gezouten en geserveerd met dipsauzen om het lekker knapperig te houden.
Calorieën: 477, Koolhydraten: 60g, Eiwit: 12g, Dik: 22g, Verzadigd vet: 11g, Trans vet: 1g, Cholesterol: 44mg, Natrium: 1129mg, Kalium: 637mg, Vezel: 5g, Suiker: 12g, Vitamine A: 617IE, Vitamine C: 70mg, Calcium: 171mg, Ijzer: 4mg
(De verstrekte voedingsinformatie is een schatting en kan variëren op basis van kookmethoden en gebruikte ingrediënten.)
Trefwoord Gebakken bloemkoolvleugels, beste bloemkoolvleugels, bloemkoolvleugels, hoe bloemkoolvleugels te maken
Cursus Hetelucht friteuse, voorgerecht, feestvoedsel, bijgerecht, snack
Keuken Amerikaans
CreditSource link