Deze romige knoflookdressing is de droom van elke knoflookliefhebber en supergemakkelijk te maken!
Zelfgemaakte saladedressing heeft zoveel meer smaak dan in de winkel gekocht en is letterlijk binnen enkele minuten klaar! Geweldig om aan te kleden, te dippen en te dunken!
Waarom we dol zijn op zelfgemaakte saladedressings
- Zelfgemaakte dressings zitten boordevol smaak.
- Deze dressing gebruikt ingrediënten die ik altijd heb bij de hand hebben.
- Romige knoflookdressing duurt maar minuten maken.
- Het knoflook- of kruidenniveau is gemakkelijk aan te passen naar je zin.
- Deze dressing in Chicago-stijl is niet alleen koolhydraatarm, maar ook helder en levendig complimenteer alles!
- Het is de perfecte dip voor verse groenten zoals selderij, worteltjes, courgetteplakjes en komkommer.
Ingrediënten en variaties
BASEREN Gebruik in dit recept volle mayonaise voor de beste smaak. Griekse yoghurt kan worden vervangen door zure room.
KNOFLOOK Fijngehakte verse teentjes knoflook zijn het lekkerst in dit recept. Knoflookteentjes kunnen in grootte variëren, dus begin met een teentje en voeg er naar wens meer aan toe.
Voor een meer subtiele knoflooksmaak, ruil je de knoflook voor knoflookpoeder of maak je geroosterde knoflook die een beetje zoeter en niet zo vet is.
SMAAK Een vleugje uienpoeder en wat verse kruiden maken de smaak compleet. Als je geen uienpoeder hebt, zal een klein beetje gehakte groene ui goed werken.
Om een romige knoflookdressing te maken, klop je alle ingrediënten door elkaar (volgens het onderstaande recept). Giet de dressing in een glazen pot met een goed sluitend deksel en laat minimaal een uur afkoelen.
Tips
- Bewaar romige dressings maximaal een week in de koelkast (of iets langer als je zure room echt vers is).
- Schud de cruet of de glazen pot krachtig voordat u deze opnieuw gebruikt.
- Verwissel de azijn voor citroensap om de smaak enigszins te veranderen.
- Voor een dunnere dressing, voeg een beetje melk of karnemelk toe.
Deze dressing is geweldig op spinaziesalade, Romeinse sla of een gegooide salade.
Onze favoriete verbanden
Heb je deze romige knoflookdressing gemaakt? Zorg ervoor dat u hieronder een beoordeling en een opmerking achterlaat!
Romige knoflookdressing
Deze zelfgemaakte dressing is romig en knoflookachtig. Gebruik als dipsaus voor groenten of als dressing voor salade!
Combineer mayonaise, zure room en azijn in een kom en klop om te combineren.
Blijf kloppen terwijl je langzaam olijfolie toevoegt. Roer de peterselie, knoflook en uienpoeder erdoor.
Breng op smaak met peper en zout.
Koel minimaal 1 uur voor het serveren of maximaal 1 week in de koelkast.
- Bewaar romige dressings maximaal een week in de koelkast (of iets langer als je zure room echt vers is).
- Schud de cruet of de glazen pot krachtig voordat u deze opnieuw gebruikt.
- Verwissel de azijn voor citroensap om de smaak enigszins te veranderen.
- Voor een dunnere dressing, voeg een beetje melk of karnemelk toe.
Calorieën: 283, Koolhydraten: 1g, Eiwit: 1g, Dik: 31g, Verzadigd vet: 6g, Trans vet: 1g, Cholesterol: 19mg, Natrium: 191mg, Kalium: 44mg, Vezel: 1g, Suiker: 1g, Vitamine A: 276IE, Vitamine C: 3mg, Calcium: 23mg, Ijzer: 1mg
(De verstrekte voedingsinformatie is een schatting en kan variëren op basis van kookmethoden en gebruikte ingrediënten.)
Trefwoord beste romige knoflookdressing, romige knoflookdressing, romige knoflookdressing recept, hoe romige knoflookdressing te maken
Cursus Dompelen, aankleden
Keuken Amerikaans
CreditSource link