Rozemarijn geroosterde babyaardappelen – Besteed met centen

Krieltjes met rozemarijn zijn een gemakkelijk bijgerecht dat bij bijna alles past!

Krielaardappelen (ook wel “nieuwe” aardappelen genoemd) worden geoogst voordat ze te zetmeelrijk worden, zodat ze een zoete, delicate smaak hebben.

close-up van Rosemary Baby Potatoes

Een favoriete gemakkelijke kant

  • Aardappelen zijn een favoriet comfortvoedsel en dit recept is mild genoeg om te serveren bij het ontbijt naast een omelet of naast een stevige ribeye steak.
  • Ze zijn snel klaar te maken en als ze erg klein zijn, hoef je ze niet te knippen.
  • De textuur is iets luchtiger dan in de oven geroosterde aardappelen gemaakt met roodbruin of gebakken aardappelen.

Ingrediënten en variaties

AARDAPPELEN: Baby-aardappelen (ook bekend als nieuwe aardappelen) kunnen dat zijn zo groot als een walnoot of zo lang als een vinger (fingerling-aardappelen). Zetmeelrijke, grote aardappelen zoals roodbruine aardappelen zijn het beste om te pureren, maar ‘baby reds’ zijn ideaal om te bakken of te braden!

SEIZOENEN: Olijfolie bedekt de aardappelen en helpt ze knapperig te worden en geeft de smaakmakers iets om aan vast te houden.

Rozemarijn kan vers of gedroogd zijn. Ik kies voor dit recept wel knoflookpoeder omdat verse knoflook op hoge temperatuur kan verbranden.

ingrediënten om Rosemary Baby Potatoes te maken

Hoe maak je rozemarijn aardappelen

  1. Bereid aardappelen voor en meng ze met olie en kruiden.
  2. Rooster de aardappelen tot ze zacht en knapperig zijn.

VARIATIE: Voor extra knapperige rozemarijnkrieltjes: als ze gaar zijn, bestrooi je de aardappelen met geraspte Parmezaanse kaas en leg je ze ongeveer 3 tot 5 minuten onder de grill.

Tips voor perfecte aardappelen

  • Kies aardappelen die even groot zijn of snijd ze op maat zodat ze allemaal gelijkmatig gaar worden. Als sommige groter zijn, snijd ze dan doormidden.
  • Zorg ervoor dat ze niet overvol zijn, zodat ze lekker krokant worden.

Rosemary Baby Potatoes op een bakplaat

Perfecte aardappelen

Hield je van deze Rosemary Baby Potatoes? Zorg ervoor dat u hieronder een beoordeling en een opmerking achterlaat!

Rozemarijn Baby Aardappelen

Deze rozemarijnaardappelen zijn perfect gekruid en geroosterd tot ze krokant zijn aan de buitenkant, zacht en mals aan de binnenkant!

Volg Spend with Pennies op Pinterest

  • Verwarm de oven voor op 425 ° F.

  • Aardappelen afspoelen en drogen. Als de aardappelen aan de grotere kant zijn, snijd ze dan doormidden.

  • Gooi aardappelen met olijfolie en kruiden tot ze bedekt zijn.

  • Rooster 25-30 minuten of tot ze bruin en gaar zijn.

Dit recept kan worden gebruikt voor elke soort aardappel die in hapklare stukjes wordt gesneden.
Gedroogde rozemarijn kan worden vervangen door 1 ½ theelepels verse rozemarijn.
2 teentjes verse gehakte knoflook kunnen knoflookpoeder vervangen.

Calorieën: 164, Koolhydraten: 30g, Eiwit: 4g, Dik: 4g, Verzadigd vet: 1g, Natrium: 301mg, Kalium: 725mg, Vezel: 4g, Suiker: 1g, Vitamine A: 66IE, Vitamine C: 34mg, Calcium: 22mg, Ijzer: 1mg

(De verstrekte voedingsinformatie is een schatting en kan variëren op basis van kookmethoden en gebruikte ingrediënten.)

Trefwoord Baby Aardappelen, Recept Baby Aardappelen, Hoe krieltjes te roosteren

Cursus Bijgerecht

Keuken Amerikaans

gegarneerd Rosemary Baby Aardappelen op een bord met schrijven
Rosemary Baby Aardappelen op een bakplaat en geplateerd op een houten kom en een titel
Rozemarijn Baby Aardappelen gekookt in een bord met schrijven
knapperige Rosemary Baby Potatoes met een titel

CreditSource link

Cornette-Saintcyr
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart