Dit mini-kipgehaktbroodrecept is een snelle manier om te genieten van een traditioneel gehaktbrood met minder vet maar met alle smaak!
Gehaktbrood van gemalen kip wordt gemengd met hartige kruiden en tot in de perfectie gebakken. Dit recept is elke keer weer vochtig en heerlijk!
Een lichter gehaktbrood
- Lichter dan rundvlees, gemalen kip is een veelzijdige proteïne die perfect is voor gehaktbrood!
- Geserveerd met groenten, is kippengehaktbrood een familie favoriet deal!
- Geen speciale pannen nodig, vorm ze gewoon op een bakplaat.
- Kooktijd voor mini gehaktbrood is alleen 20 minuten, waardoor dit het perfecte recept is voor drukke doordeweekse avonden.
Ingrediënten
KIP: Gemalen kip is een mooie magere optie voor deze mini’s. Een combinatie van kip en kalkoen of kip en Italiaanse worst levert ook sappige resultaten op!
GROENTEN: Uien en selderij voegen smaak toe aan de gemalen kip en geraspte wortelen geven het gehaktbrood een vleugje kleur en wat extra vocht.
Geraspte courgette, in blokjes gesneden champignons en zelfs gehakte zwarte olijven zullen geweldig smaken!
SEIZOENEN: Italiaanse kruiden, paneermeel en Parmezaanse kaas voegen de juiste hoeveelheid smaak en textuur toe aan dit recept voor kippengehaktbrood.
Hoe mini gehaktbrood te maken
- Maak ui, knoflook en selderij zacht in olie. Koel helemaal af.
- Meng de overige ingrediënten (behalve de topping) samen in een grote kom.
- Vorm 4 minibroodjes of pers in muffinvormpjes voor gehaktbroodmuffins.
- Meng de ingrediënten voor de topping en verdeel over elk gehaktbrood.
- Koken (volgens het onderstaande recept).
PRO TIP: Laat de gehaktbroodjes ongeveer 5 minuten rusten voordat u ze serveert. Elk mini-gehaktbrood is gelijk aan één portie, dus voel je vrij om het recept te verdubbelen of verdrievoudigen als dat nodig is.
Wat serveer je met gehaktbrood?
Gehaktbrood past het beste bij aardappelen! Probeer naast knoflook aardappelpuree of geroosterde aardappelpuree te serveren. Geroosterde Broccoli en Wortelen of Air Fryer Geroosterde Butternut Squash passen ook perfect bij gehaktbrood. Voeg een knapperige salade toe en het avondeten is klaar!
Overgebleven gehaktbroodideeën
Iedereen houdt van overgebleven gehaktbrood, het smaakt de volgende dag beter!
- Maak een stevig broodje gehaktbrood met sla en uien op Naanbrood of snijd het in dunne plakjes en bedek een salade.
- Leg het overgebleven gehaktbrood af met een plak Amerikaanse kaas en verwarm het onder de grill tot de kaas is gesmolten en bubbelt.
- Of verdeel gehaktbrood in kleine stukjes en voeg toe aan een soep, stoofpot of pastasaus en serveer over spaghetti. Zoveel mogelijkheden!
Zoveel gehaktbrood!
Heb jij dit Mini Chicken Meatloaf gemaakt? Zorg ervoor dat u hieronder een beoordeling en een opmerking achterlaat!
Mini Kip Gehaktbrood
Dit sappige recept voor kippengehaktbrood is perfect gekruid en boordevol verse groenten en is een favoriet voor het hele gezin!
Verwarm de oven voor op 400 ° F. Bekleed een bakvorm met folie en bespuit met kookspray.
Kook ui, selderij en knoflook in olijfolie op middelhoog vuur tot ze zacht zijn. Koel helemaal af.
Meng alle gehaktbroodingrediënten in een grote kom tot ze gecombineerd zijn.
Verdeel het mengsel in 4 en vorm er mini-gehaktbroodjes van. Combineer het topping-mengsel.
Bedek met het topping-mengsel en bak 22-25 minuten of tot het midden van het brood 165 ° F bereikt.
Koel 5 minuten voor het serveren.
Portie: 1gehaktbrood, Calorieën: 291, Koolhydraten: 14g, Eiwit: 24g, Dik: 15g, Verzadigd vet: 4g, Trans vet: 1g, Cholesterol: 149mg, Natrium: 715mg, Kalium: 824mg, Vezel: 2g, Suiker: 4g, Vitamine A: 1687IE, Vitamine C: 7mg, Calcium: 91mg, Ijzer: 2mg
(De verstrekte voedingsinformatie is een schatting en kan variëren op basis van kookmethoden en gebruikte ingrediënten.)
Trefwoord kippengehaktbrood, kippengehaktbrood recept, gemalen kippengehaktbrood, hoe kippengehaktbrood te maken
Cursus Kip, Diner, Voorgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
CreditSource link