
Zelfgemaakte broodjes zijn gemakkelijk te maken en komen licht en luchtig uit de oven!
Zoveel beter dan in de winkel gekocht, deze zachte broodjes zijn perfect met boter, geserveerd met lasagne of zelfs te gebruiken voor schuifregelaars!
Een zelfgemaakte favoriet
- Makkelijk te maken met ingrediënten die je waarschijnlijk bij de hand hebt.
- Dit recept komt van een oude favoriet in mijn receptenbox.
- Kan worden gemaakt met een keukenmixer of met de hand.
- Broodjes zijn luchtig en hebben een geweldige smaak.
Maak dit eenvoudige recept voor gistbroodjes wanneer u maar wilt. Deze passen geweldig bij soep, stoofpot en echt bij elk pittig recept!
Ingrediënten en variaties
GIST Gebruik voor het beste resultaat verse actieve gist. Voeg wat suiker toe aan de gist in warm water om te zien of de gist nog vers is. Als de gist na 10 minuten opborrelt, is het nog steeds goed te gebruiken.
ZUIVEL Volle melk en volle boter geven de afgewerkte broodjes een rijke en lichtzoete smaak.
SUIKER Suiker activeert de gist. Gebruik voor extra vezels een halve en een halve verhouding van volkorenmeel tot wit, en voor een glutenvrij dinerbroodje, gebruik een glutenvrij bloemmengsel en vermeerder de gist en het water (of volg de instructies op de verpakking).
EXTRA’S Roer voor hartige broodjes wat Everything Bagel Seasoning of wat Italian Seasoning erdoor. En voor een zoete spread, probeer dan dit heerlijke recept voor honingboter.
Hoe u dinerbroodjes maakt
Zelfgemaakte broodjes maken was nog nooit zo eenvoudig:
- Combineer gist met warm water en suiker tot het schuimig is. Verwarm de melk, boter, suiker en zout tot ze gesmolten zijn.
- Meng bloem met het gistmengsel en melkmengsels.
- Kneed het deeg tot een gladde massa, laat het rijzen.
- Pons het deeg en verdeel het in 12 ballen.
- Vorm balletjes tot broodjes en doe ze in een ingevette ovenschaal. Dek af en laat rijzen. Bakken (volgens het onderstaande recept) tot de broodjes luchtig en goudbruin zijn aan de bovenkant.
Hoe warm moet het water zijn?
Het water moet net iets warmer aanvoelen dan kamertemperatuur, bijna als een babybadje. Jij kan (maar dat hoeft niet echt) gebruik een thermometer om de watertemperatuur te controleren, deze moet rond de 110 ° F zijn. Zorg ervoor dat u actieve droge gist gebruikt.
Tips voor de beste broodjes
- Meet de bloem af door het in een maatbeker te lepelen en vervolgens een mes over de bovenkant te trekken om de bloem waterpas te maken.
- Voeg tijdens het kneden niet te veel bloem toe aan het deeg, net genoeg om te voorkomen dat het deeg gaat plakken.
- Laat de broodjes op kamertemperatuur rijzen, weg van extreme temperaturen. Dek af met een laag plasticfolie of perkament en een schone theedoek.
- Door de broodjes met boter of melk te borstelen, worden ze bruin en glanzend. Bestrijk ze met extra boter als ze uit de oven komen om ze glanzend te maken.
Hoe te bewaren
Bewaar dinerbroodjes in een zak met ritssluiting of afgedekte container op een koele, droge plaats en ze blijven tot 5 dagen vers. Vries gebakken en afgekoelde broodjes in op een bakplaat en plaats ze in een zak met ritssluiting met de datum op de buitenkant. Ze blijven voor onbepaalde tijd in de vriezer, maar zijn het beste als ze binnen 3 maanden worden gebruikt. Laat bevroren broodjes op kamertemperatuur ontdooien voordat u ze serveert.
Meer liefde uit de oven
Heb je deze zelfgemaakte dinerbroodjes gemaakt? Zorg ervoor dat u hieronder een beoordeling en een opmerking achterlaat!
Diner Broodjes
Deze zelfgemaakte dinerbroodjes zijn snel en gemakkelijk te maken, maar ze zijn luchtig en zacht!
Gist oplossen in lauw water en ¼ theelepel suiker erover strooien. Laat het 10 minuten staan tot het bruisend.
Verwarm in een kleine steelpan melk, boter, suiker en zout tot ze lauw en gesmolten zijn.
Meng in een grote kom bloem en het gistmengsel, voeg langzaam het verwarmde melkmengsel toe en roer tot het volledig is opgenomen.
Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak en kneed het gedurende 5 minuten of tot het deeg glad en elastisch is.
Doe het deeg in een ingevette kom, dek af en laat het 30 minuten rijzen.
Pons na het rijzen het deeg en verdeel het in 15 balletjes.
Vet een bakvorm van 9×13 in en leg de rolletjes in de bakvorm. Dek af en laat ze 60-70 minuten rijzen of tot ze luchtig zijn.
Verwarm de oven voor op 425 ° F.
Bestrijk broodjes indien gewenst met extra boter en bak ze 18-22 minuten of tot ze goudbruin zijn.
Rollen kunnen voor het bakken met melk of boter worden geborsteld om ze bruin te maken.
Calorieën: 302, Koolhydraten: 48g, Eiwit: 7g, Dik: 9g, Verzadigd vet: 5g, Trans vet: 1g, Cholesterol: 21mg, Natrium: 174mg, Kalium: 104mg, Vezel: 2g, Suiker: 3g, Vitamine A: 268IE, Vitamine C: 1mg, Calcium: 32mg, Ijzer: 3mg
(De verstrekte voedingsinformatie is een schatting en kan variëren op basis van kookmethoden en gebruikte ingrediënten.)
Trefwoord dinerbroodjes, gemakkelijke dinerbroodjes, huisgemaakte dinerbroodjes, snelle dinerbroodjes
Cursus Voorgerecht, Brood, Bijgerecht
Keuken Amerikaans
CreditSource link