Quinoa Pilaf Recept (makkelijk te maken)

Quinoa Pilaf is een gemakkelijk bijgerecht met een hartige, nootachtige smaak – en het zit boordevol eiwitten!

Pilaf past bij zoveel voorgerechten en het is gemakkelijk om de add-ins te mixen en matchen op basis van wat er in je kast of op je menu staat! Het ruilen van quinoa is een grote verandering ten opzichte van een traditionele rijstpilaf.

Kom Quinoa Pilaf met een lepel

Wat is Quinoa Pilaf?

Pilaf is een gerecht op basis van rijst (of andere granen) gekookt in bouillon met kruiden en groenten. In dit geval gebruiken we quinoa als graan.

  • Quinoa smaakt heerlijk en de smaken passen bij bijna alles.
  • Het kan gemakkelijk worden genoten als een bijgerecht of als smakelijk eenpansgerecht.
  • De groenten en add-ins kunnen worden gewijzigd om te combineren met de rest van uw maaltijd (of om op te gebruiken wat voorhanden is).
  • Quinoa pilaf is geweldig voor batch-koken of maaltijdbereiding, omdat het goed opwarmt en warm, warm of koud kan worden gegeten.

ingrediënten voor pilaf gelabeld op een dienblad

Ingrediënten

QUINOA Gebruik rode, zwarte of gewone witte quinoa. Witte quinoa is zachter en luchtiger van structuur en neemt andere smaken goed op. De rode of zwarte korrels hebben een beetje knapperigheid.

GROENTEN Dit smakelijke recept vraagt ​​om knoflook & ui, selderij, wortel en verse peterselie. Het is kleurrijk en gevuld met een tuinverse smaak. Voeg wat broccoliroosjes, spinazie of boerenkool toe voor extra groen!

VEENBES & AMANDEL Deze voegen crunch en een vleugje zure zoetheid toe. De perfecte achtergrond voor deze nootachtige en hartige combinatie! Verwissel ze voor een noot of gedroogd fruit.

Spoelen en herhalen: Tenzij je de voorgewassen soort hebt gekocht, moet quinoa voor het koken worden gespoeld om het residu van de granen te krijgen. Gebruik een zeef en spoel grondig voordat u het aan de pot toevoegt.

variaties

  • Probeer kokosmelk toe te voegen in plaats van de helft van de kippenbouillon en bestrooi met wat kerriepoeder met het uienmengsel. (Vervang gele of sultanarozijnen voor de veenbessen en laat de amandelen weg).
  • Vervang voor een vegan versie de boter en kippenbouillon door olijfolie en groentebouillon.
  • Of probeer een quinoa-versie van dit smakelijke recept voor Cilantro Lime Rice!
  • Vlees zoals kip of gesnipperd rundvlees kan eraan worden toegevoegd, of het kan worden gebruikt als basis voor een saladekommaaltijd.

Quinoa pilaf in een pan met peterselie

Hoe Quinoa Pilaf Te Koken

Dit gerecht is super makkelijk en snel klaar te maken. Bovendien kan er gemakkelijk een volledige eenpansmaaltijd van worden gemaakt; bak gewoon wat vlees of tofu om op het einde toe te voegen!

  1. Bereid quinoa en snij groenten.
  2. Kook knoflook, ui en boter, voeg quinoa toe en bak lichtbruin.
  3. Voeg bouillon en alle andere ingrediënten toe behalve peterselie, amandelen en veenbessen. Sudderen (volgens onderstaand recept).
  4. Zorg voor rusttijd, afgedekt. Meng voor het serveren peterselie, amandelen en veenbessen.

Ingrediënten voor Quinoa Pilaf in een pan voor het roeren

Restjes?

Bewaar overgebleven quinoa pilaf in een afgesloten container. In de koelkast blijft het 5-7 dagen vers. Als er vlees in zit, gebruik het dan binnen 4 dagen op.

Quinoa pilaf zal mooi invriezen! Verzegel het in gedateerde diepvrieszakken en bewaar het maximaal een jaar. (Hoe eerder het wordt gebruikt, hoe verser en smaakvoller het zal smaken!)

Onze favoriete verse salades

Heb je deze Quinoa Pilaf gemaakt? Laat hieronder zeker een beoordeling en een reactie achter!

Quinoa Pilaf

Quinoa pilaf is een eiwitrijk gerecht dat vullend en heerlijk is. Voeg kip, rundvlees of tofu toe voor een volledig aanpasbare maaltijd!

Volg Spend with Pennies op Pinterest

  • Spoel de quinoa af onder koud water en laat uitlekken.

  • Bak ui, knoflook en boter in een middelgrote pan tot ze zacht zijn.

  • Voeg quinoa toe en kook tot het lichtbruin is, ongeveer 4 minuten.

  • Voeg bouillon, wortel en bleekselderij toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat afgedekt 20 minuten sudderen of tot de vloeistof is opgenomen.

  • Haal van het vuur en dek af. Rust 5 minuten.

  • Pluis met een vork en meng de veenbessen, peterselie en amandelen erdoor. Breng op smaak met peper & zout.

Tenzij je de voorgewassen soort hebt gekocht, moet quinoa voor het koken worden gespoeld om het residu van de granen te krijgen. Gebruik een zeef en spoel grondig voordat u het aan de pot toevoegt.
Veenbessen en amandelen en worden vervangen door elk type noot of gedroogd fruit. Voeg voor voller fruit samen met de bouillon toe aan de pan en laat het sudderen.

Calorieën: 314, Koolhydraten: 44g, Eiwit: 9g, Dik: 12g, Verzadigd vet: 4g, Trans vet: 1g, cholesterol: 15mg, Natrium: 492mg, Kalium: 496mg, Vezel: 5g, Suiker: 6g, Vitamine A: 1616IU, Vitamine C: 13mg, Calcium: 58mg, Ijzer: 3mg

(De verstrekte voedingsinformatie is een schatting en zal variëren op basis van kookmethoden en gebruikte ingrediënten.)

Trefwoord beste quinoa pilaf, hoe maak je quinoa pilaf, quinoa pilaf, quinoa pilaf recept

Cursus Lunch, Bijgerecht

Keuken Amerikaans

vergulde Quinoa Pilaf met een titel
Quinoa Pilaf in de pot met een titel
Quinoa Pilaf in een kom met schrift
ingrediënten om Quinoa Pilaf te maken met vergulde schaal en een titel

CreditSource link

Cornette-Saintcyr
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart