Met de hetelucht friteuse gevulde paprika’s zijn een snelle en gemakkelijke manier om paprika’s te koken!
Wij houden van gevulde paprika’s met een heerlijke hartige vulling van rundergehakt en rijst. Voeg wat tomatensaus en wat gesmolten kaas toe voor een nieuwe favoriet van de heteluchtfriteuse!
Air Fryer Favoriet
Geen Air Fryer? Geen probleem, bekijk dan ons recept voor klassieke gevulde paprika’s.
- Een beetje voorbereidingstijd, een beetje luchtbakken en het avondeten staat op tafel.
- Gebruik grote of kleine paprika’s van elke kleur.
- In plaats van de paprika’s te koken voordat u ze vult, plaatst u ze tijdens het maken van de vulling in de heteluchtfriteuse.
- Ze kunnen zelfs worden ingevroren en bewaard voor een regenachtige dag!
Ingrediënten
PAPRIKA Gebruik 2 grote groene of gekleurde paprika’s. Als je paprika’s kleiner zijn, heb je wat extra’s nodig.
GEHAKT Gebruik in dit recept mager rundergehakt of Italiaanse worst. Voor een slankere optie, probeer gemalen kip of kalkoen.
SAUS Gebruik je favoriete pastasaus of marinara en verhoog de smaak met een beetje Italiaanse kruiden.
RIJST Om het extra snel te houden, gebruikt dit recept instant rijst (of minuten rijst). U kunt ook voorgekookte of overgebleven rijst gebruiken, maar sla het water over.
Hoe maak je met de Air Fryer gevulde paprika’s
- Leg de paprika’s in de heteluchtfriteuse om een beetje te koken terwijl je het vlees bruin maakt.
- Eenmaal bruin, giet het vet af en voeg de resterende vullingrediënten toe (volgens het onderstaande recept).
- Vul de paprika’s in de heteluchtfriteuse, bedek met saus en kook.
- Eenmaal opgewarmd, voeg kaas toe en kook een paar minuten om te smelten.
Tips voor perfecte paprika’s
- Laat de stengels op de paprika’s terwijl ze aan de lucht frituren om ze er mooi uit te laten zien.
- Als je paprika’s niet plat zitten, gebruik dan een klein beetje opeengestapelde folie om ze op hun plaats te houden.
- Als uw paprika’s klein zijn, heeft u misschien een paar extra nodig.
- Als je overgebleven vulling hebt, is het ook geweldig in tomatensoep of ook in courgette.
- Voeg de kaas iets eerder toe om de kaas bruin te maken.
Restjes
Overgebleven gevulde paprika’s smaken net zo goed opgewarmd in de heteluchtfriteuse!
Gevulde paprika’s met diepvriesluchtfriteuses zijn geweldig voor voorbereidende maaltijden. Laat de kaas er gewoon af en voeg hem toe als hij klaar is om te koken. Het vulmengsel kan ook worden ingevroren en gebruikt voor batchgewijs koken of maaltijdbereiding.
Perfecte peperrecepten
Heb jij deze Air Fryer Gevulde Paprika’s gemaakt? Zorg ervoor dat u hieronder een beoordeling en een opmerking achterlaat!
Air Fryer Gevulde Paprika’s
Deze Air Fryer Gevulde Paprika’s zitten boordevol eenvoudige, smaakvolle ingrediënten en komen zo snel samen!
Verwarm heteluchtfriteuse voor op 320 ° F.
Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en schraap de zaadjes eruit (als u kleine paprika’s gebruikt, snijd dan de bovenkant af).
Bestrijk paprika’s met olijfolie en doe ze in de heteluchtfriteuse. Kook 5-6 minuten.
Terwijl de paprika’s koken, bruin rundvlees, ui en knoflook in een middelgrote pan tot er geen roze meer overblijft. Giet het vet af.
Voeg instantrijst, Italiaanse kruiden, water en 1 kopje pastasaus toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 3-4 minuten sudderen.
Schep het mengsel door de paprika’s en bedek met de resterende saus. Zet de luchtfriteuse op 350 ° F en kook 8-10 minuten of tot ze goed zijn verhit en de paprika’s zacht zijn. Bedek met kaas en kook nog eens 1-2 minuten.
- Laat de stengels op de paprika’s terwijl ze aan de lucht frituren om ze er mooi uit te laten zien.
- Als je paprika’s niet plat zitten, gebruik dan een klein beetje opeengestapelde folie om ze op hun plaats te houden.
- Als uw paprika’s klein zijn, heeft u misschien een paar extra nodig.
- Als je overgebleven vulling hebt, is het ook geweldig in tomatensoep of ook in courgette.
- Voeg de kaas iets eerder toe om de kaas bruin te maken.
Calorieën: 390, Koolhydraten: 23g, Eiwit: 28g, Dik: 21g, Verzadigd vet: 9g, Trans vet: 1g, Cholesterol: 88mg, Natrium: 811mg, Kalium: 956mg, Vezel: 4g, Suiker: 9g, Vitamine A: 3197IE, Vitamine C: 115mg, Calcium: 122mg, Ijzer: 5mg
(De verstrekte voedingsinformatie is een schatting en kan variëren op basis van kookmethoden en gebruikte ingrediënten.)
Trefwoord Air Fryer Gevulde Paprika, Air Fryer Gevulde Paprika Recept, Beste Air Fryer Gevulde Paprika, Hoe Air Fryer Gevulde Paprika Te Maken
Cursus Hetelucht friteuse, rundvlees, diner, voorgerecht
Keuken Amerikaans
CreditSource link