Klassieke Caesarsalade – thestayathomechef.com

Klassieke Caesarsalade heeft een rijke en romige dressing en supereenvoudige zelfgemaakte croutons. De smaak kan niet geklopt worden! Word weer enthousiast over salade!

Bovenaanzicht van een grote kom Caesarsalade.

Caesarsalade is altijd een favoriet geweest. Desondanks hebben we nooit van groene salade gehouden. We weten het, het is supergezond en waarschijnlijk een goed idee om er meer van te eten, maar zoveel salades zijn gewoon saai en niet overdreven spannend. Gelukkig is Caesar-salade er een waar we altijd enthousiast van kunnen worden als we uit eten gaan! Er is iets met die rijke en romige dressing met knapperige croutons en parmezaanse kaas – jammie! Je zult het geweldig vinden!

Kan ik kip toevoegen aan Caesar-salade?

Absoluut! We houden van een goede caesarsalade met kip, en je hebt zoveel opties voor welke kip je kunt gebruiken! Je kunt voorgekookte kip kopen die klaar is om in een salade te gooien, een kipfilet koken, overgebleven kip gebruiken of zelfs een rotisserie-kip versnipperen!

Parmezaanse kaas:

Je kunt wat Parmezaanse kaas vers versnipperen of raspen of de voorgeraspte of voorgeraspte Parmezaanse kaas kopen bij de koelkast in je plaatselijke kruidenierswinkel. U wilt poedervormige of houdbare parmezaanse kazen vermijden, omdat ze van lage kwaliteit zijn met verschillende toevoegingen.

Kan ik in de winkel gekochte Caesar-saladedressing gebruiken?

Je kunt altijd een winkel gebruiken die in een mum van tijd is gekocht, maar niets smaakt zo goed als vers gemaakte Caesar saladedressing. Als u van plan bent om in de winkel gekochte dressing te gebruiken, heeft u voor dit recept 2 kopjes nodig.

Waar zijn de eieren?

We weten dat veel mensen preuts zijn met rauwe eieren, dus hebben we dit recept ontwikkeld zonder hen, zodat je je allemaal zorgen minder hoeft te maken.

Ansjovis:

Ansjovis is een klassiek ingrediënt in Caesar saladedressing en is absoluut noodzakelijk. Als je niet met die piepkleine filets wilt omgaan, vervang dan door 2 eetlepels ansjovispasta.

Een houten slakom gevuld met een Caesarsalade.

Maak vooruit instructies:

Je wilt deze dressing echt op de dag van serveren maken. Het is het beste vers, hoewel het tot 24 uur van tevoren kan worden gemaakt. Bewaar in de koelkast tot gebruik. De croutons konden echter 2-3 dagen van tevoren worden gemaakt. Bewaar ze tot gebruik in een zak met ritssluiting.

Bewaarinstructies:

Bewaar restjes ongeveer 3 dagen in de koelkast. Hoe lang uw salade vers blijft, hangt grotendeels af van hoe vers uw romaine- en dressingingrediënten waren. De croutons worden zachter naarmate ze langer in de koelkast staan.

Als je van dit recept houdt, ben je misschien geïnteresseerd in deze andere heerlijke salade-recepten:

Een grote kom Caesarsalade met croutons.

Klassieke Caesarsalade heeft een rijke en romige dressing en supereenvoudige zelfgemaakte croutons. De smaak kan niet geklopt worden! Word weer enthousiast over salade!

Voorbereidingstijd 20 minuten

Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

Dressing

  • 1/2 kop mayonaise
  • 1/2 kop extra vergine olijfolie
  • 1/8 kop kappertjes
  • 1/4 kop citroensap , vers geknepen
  • 1/8 kop Worcestershire saus
  • 1 eetlepel droge mosterd
  • 1 eetlepel grove zwarte peper
  • 2 eetlepels gehakte knoflook (ongeveer 6 kruidnagels)
  • 1/2 eetlepel koosjer zout
  • 2 ons ansjovis (ongeveer 5 filets)
  • 1/4 kop geraspte Parmezaanse kaas

Croutons

  • 2 bekers in blokjes gesneden oud brood
  • 1/4 kop extra vergine olijfolie
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel knoflook poeder
  • 1 theelepel zwarte peper

Salade

  • 4 medium Romaine harten in kleinere stukjes gescheurd
  • 1/4 kop geraspte Parmezaanse kaas (of versnipperd)

Instructies

Dressing

  • Voeg mayonaise, olijfolie, kappertjes, citroensap, worcestersaus, droge mosterd, zout, peper, knoflook en ansjovis toe in een keukenmachine en mix tot een gladde massa.

  • Roer 1/4 kopje Parmezaanse kaas erdoor en zet in de koelkast tot het klaar is om te serveren.

Croutons

  • Doe in een grote hersluitbare zak blokjes brood, olijfolie, knoflook, zout en peper. Schud totdat alle stukjes bedekt zijn.

  • Verdeel gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 15 minuten op 350 graden of tot de stukjes bruin beginnen te worden. Draai indien nodig om.

Calorieën: 659kcal | Koolhydraten: 46g | Eiwit: 15g | Dik: 47g | Verzadigd vet: 8g | Trans vet: 1g | Cholesterol: 19mg | Natrium: 1611mg | Kalium: 478mg | Vezel: 6g | Suiker: 7g | Vitamine A: 6663IE | Vitamine C: 9mg | Calcium: 271mg | Ijzer: 5mg

CreditSource link

Cornette-Saintcyr
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart