Deze heerlijke vegetarische zoete aardappel taco’s zijn in een mum van tijd gemaakt!
Gekruide zoete aardappelen en groenten worden tot in de perfectie geroosterd en in tortilla’s gestopt. Voeg een verscheidenheid aan toppings en een scheutje limoen toe voor de perfecte maaltijd.
Een makkelijke maaltijd
- Deze taco’s leveren smaak en voeding.
- Maak een partij of twee en eet de hele week snelle en gemakkelijke taco’s, burrito’s en kommen!
- We zijn er ook dol op, geserveerd als een doe-het-zelf taco-bar, samen met een aantal smakelijke toppings!
- Voor vleesliefhebbers kan dit recept worden geserveerd naast rundergehakttaco’s of zelfs steaktaco’s. Combineer de twee in je tortilla!
Ingrediënten
ZOETE AARDAPPELEN We schillen en snijden onze eigen, maar je kunt ze vaak in blokjes vinden in de produceren sectie tijd besparen!
SEIZOEN Taco-kruiden is een must (en zelfgemaakte is onze favoriet). Een scheutje limoen en wat verse koriander voor het serveren zijn de perfecte toevoeging.
GROENTEN We houden van paprika en maïs, maar je kunt je favoriete groenten ruilen. Courgette en champignons zijn geweldige toevoegingen.
TORTILLA’S Meel- of maïstortilla’s maken deze zoete aardappeltaco’s perfect draagbaar en helemaal verrukkelijk! Verwissel tortilla’s voor korianderrijst of Mexicaanse rijst om een kom te maken.
Zoete Aardappel Taco’s Maken
- Gooi zoete aardappelen met olijfolie en kruidenmix, roosteren volgens onderstaand recept. Voeg mais en paprika toe.
- Haal uit de oven en meng met limoensap en koriander.
- Serveer in verwarmde tortilla’s met de gewenste toppings.
Makkelijk peasy dus!
tips & trucs
- Voor knapperig geroosterde zoete aardappelen en groenten, plaats de bakplaat 4 tot 5 minuten onder de grill of tot ze extra bruin zijn.
- Houd tortilla’s zacht en buigzaam door ze op te warmen in de magnetron of zelfs boven een gasfornuis direct op de vlam.
- Als het mengsel is afgekoeld, kan het tot 4 dagen in de koelkast worden bewaard voor extra maaltijden.
- Vries porties in zakjes ter grootte van een kwart gallon met de datum op de buitenkant voor maximaal 1 maand in. Ontdooien, opwarmen en serveren!
Zoete Aardappel Favoriet
Ben je dol op deze Zoete Aardappel Taco’s? Laat hieronder zeker een beoordeling en een reactie achter!
Zoete Aardappel Taco’s
Deze zoete aardappeltaco’s zijn smaakvol, kleurrijk en budgetvriendelijk!
Verwarm de oven voor op 450 ° F. Bekleed een bakvorm met bakpapier.
Combineer taco-kruiden, zout, peper en knoflookpoeder in een kleine kom.
Meng de zoete aardappelen met 1 eetlepel olijfolie en de helft van de kruidenmix.
Verdeel de zoete aardappelen over de pan en rooster ze 15 minuten.
Gooi ondertussen de maïs en paprika’s met de resterende olijfolie en kruidenmix. Voeg de groenten toe aan de pan met zoete aardappelen en roer. Rooster nog 12-14 minuten of tot ze zacht en lichtbruin zijn.
Terwijl de groenten roosteren, verwarm je tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Haal het aardappelmengsel uit de oven en meng met limoensap en koriander.
Serveer in verwarmde tortilla’s met toppings naar wens.
Calorieën: 217, Koolhydraten: 38g, Eiwit: 4g, Dik: 6g, Verzadigd vet: 1g, Natrium: 607mg, Kalium: 390mg, Vezel: 4g, Suiker: 6g, Vitamine A: 12349IU, Vitamine C: 14mg, Calcium: 62mg, Ijzer: 2mg
(De verstrekte voedingsinformatie is een schatting en zal variëren op basis van kookmethoden en gebruikte ingrediënten.)
Trefwoord beste zoete aardappel taco’s, hoe maak je zoete aardappel taco’s, zoete aardappel taco’s, zoete aardappel taco’s recept
Cursus Diner, lunch, hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
CreditSource link